zaterdag 23 mei 2015

cehennem yoluna hoşgeldiniz.



bu sözler fenerbahçe futbol takımının yüksek ihtimalle gerçek olacak olan şampiyon olamama ihtimalini anlatıyor. kadro yapılanması, gelir-gider, transfer, hoca arayışı, sezon planlaması falan bunlardan bahsetmiyorum bile. mevzu şampiyonlar ligi, mevzu kritik.

fenerbahçe'nin son 5 sezonunu hatırlayalım avrupa'da. biri şampiyon olduğu 2010-2011 sezonu. malum, young boys ve paok faciaları. ertesi sezon men edildi. sonra kurtarıcı olan avrupa ligi yarı finali. ardından yine iki yıl men. yani aslında 4 boşa geçen yıl. bu yıllardan yine bir 5-6 puan geldi. avrupa ligi yılından da 24 puan gelince totalde 30 nokta küsür puan fenerbahçe'nin hanesinde. YET-MEZ.

niye yetmiyor baba? çok basit. uefa şampiyonlar ligi 3.ön eleme turuna ''şampiyon olamayanlar rotası'' diye adlandırılacak turdan girecek fenerbahçe. burada 10 takım olacak ve en iyi beş takım (puan bazında) birbiri ile eşleşemeyecek. fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerine ve puanlarına bakalım mı?


ikinciliği garanti olan dört takıma kafadan geçildin zaten. monaco, young boys, ajax, sparta prag. e ukrayna ikincisi ve belçika ikincisinin puanı da her hangi ihtimal olursa olsun senin üstünde. seribaşı olma ihtimalin kalmıyor, tek belirlenebilecek şey rakiplerinin zorluk derecesi. en zor yolda durum bu olur : shakhtar, ajax, cska, anderlecht, monaco. shakhtar'a fecaat durumdaki karpaty'e karşı alınacak galibiyet yetiyor ki maç shakhtar'ın ev sahipliğinde. bunlar geçilmeyecek engeller mi? değil, ama burası bile böyleyse bu engeli geçtiğin takdirde başına ne gelecek?

orası kurtlar sofrası, orada babalar bekliyor işte. orada 100 puanlı valencia olacak, 87 puanlı leverkusen olacak, 87 puanlı manchester united olacak. kafadan 3 muhtemel rakibin bunlar. lazio mu roma mı sorusuna göre dördüncü muhtemel rakibin 84 puanlı roma bile olabilir. beşinci takım da eleme turundan çıkan en yüksek puanlı takım olur (ajax veya shakhtar örneğin). bunlar elense bile 56 puanlı sporting lizbon aportta bekliyor örnek olarak. hayır atıyorum 40 küsür puanlı lazio da kolay değil zaten. pirinçten taş ayıklayalım mı?

her ne kadar iyi takım kurarsan kur, her ne kadar iyi hoca ve iyi plana sahip olursan ol, buralarda onlar yetmeyebiliyor. hele hele rakiplerinin buraları artık yutmuş olduğunu göze alırsan. kaldı ki fenerbahçe şu an ne iyi planlama, ne iyi teknik adam ne de doğru planlanmış bir kadroya sahip. sezon sonunu çok verimli geçirmesi gerek ki haziran ayına geldik zaten. şampiyon olamadığımız takdirde sorulacak ilk soru. elemelere şunun şurasında ne kaldı ki?

olduğundan abartıp karamsar tablo çizmek istemiyorum kesinlikle, ama cehennem yoluna hoşgeldik, eğer fenerbahçe ligi ikinci bitirirse. çıkarmıyız? muamma. fikrim mi? çok zor. kasım ayında karlı kışlı bir belarus deplasmanına gidersek şaşırmam.

@oguzhann10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten