dinsdag 3 november 2015

bartosz kapustka



yazı başlığını gören biri çok kuvvetle muhtemel ''ya bu bir yemek değil mi'' der. ben demiştim adını ilk adını duyduğumda. lahanayı hiç sevmeyen bir insan olarak kapuska'dan da doğal olarak hoşlanmadığımı belirteyim ayrıca. neyse, konumuz futbolcu kapuska. bu arkadaşın soyisminde ekstradan bir t var sadece, bunu da söyleyeyim.

bartosz kapustka yükseliş trendinde olan polonya futbolunun bel bağlayacağı isimlerden biri. arkadiusz milik, robert lewandowski ve grzegorz krychowiak gibi isimleri çıkardılar. bu oyuncuların yanında kamil glik, lukasz piszczek, jakub blaszczykowski ile wojciech szczesny gibi parçalarla sağlam bir iskelet oluşturdular. sırada da bartosz kapustka ve bartolomiej dragowski var. dragowski şahane bir kalecidir, onu da satır içinde vurgulamış olalım.

kapustka aralık 1996 doğumlu bir orta alan oyuncusu. 2014 yılında henüz 17 yaşındayken polonya ligi'nde ilk maçlarına çıktı. ondan da bir yıl sonra a milli takım davetini kaptı. u19'dan sonra u20 ve u21'i atlayarak direkt a milli takım oyuncusu olmasını da kayda geçelim, dursun. şu an cracovia krakow oyuncusu ancak yakın zamanda avrupa yapacaktır, tahmini fiyat 5 milyon euro olmak kaydıyla. fazla uzatmadan oyuncuyu çok kısaca tarif etmeyi uygun buluyorum.

tempolu, hızlı ancak dayanıklılık arttırması gerekiyor. fiziki gelişimi tamamlanmamış ve kalınlaşabilir. alper potuk'un ayakları iyi olanı olarak tarif ederim genellikle, yere sağlam basıyor ama daha da irileşebilir. topa yön verebiliyor, derin top atabiliyor, bunun yanı sıra da kısa pasları net yapmakla birlikte şutu da olan bir futbolcu. topla driplingi ekleyince de iyi bir silah haline geliyor. hem iç, hem de kanat oyuncusu olaran işlevi var ve olası bir euro 2016 macerasında dikkatle izlemenizi önerir, saygılarımı sunarım.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten